HomeUncategorizedHur man förbereder klassisk squashkaviar: förbered enligt GOST

Hur man förbereder klassisk squashkaviar: förbered enligt GOST

Squashkaviar är redan ett mästerverk inom kulinarisk konst, en klassisk aptitretare, och allt detta är gjort av bara fyra ingredienser..

Den har en unik smak, vacker konsistens och i allmänhet – bara dess utseende väcker trevliga minnen och associationer..

Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur man förbereder squashkaviar enligt GOST.

Du behöver:

  • zucchini – 1 kg.
  • lök (lök) – 300 gr.
  • morötter – 300 gr.
  • tomatpuré – 70 gr.
  • salt – 1 tsk.l.
  • socker – 1 msk.l.
  • svartpeppar (malen) – ¼ tsk.l.
  • vinäger (9%) – 1 msk.l.
  • vegetabilisk olja – 70 ml.
  • Hur man lagar mat

    1.Morötterna måste skalas och rivas på ett grovt rivjärn, och de skalade löken ska skäras i tärningar.

    2.Skala och kärna ur zucchinin och skär i tärningar (1-1,5 cm).

    3.Stek löken i vegetabilisk olja tills den är genomskinlig, tillsätt sedan morötter och tomatpuré och stek i ytterligare 3-4 minuter.

    4.Lägg grönsakerna i en tjockbottnad kastrull, tillsätt zucchinin och kryddorna, salt och låt puttra på svag värme under stängt lock tills zucchinin blir mjuk.

    5.Sedan maler vi allt med en mixer eller passerar grönsakerna genom en köttkvarn.

    6.Lägg den färdiga purén på medelvärme och låt koka upp, tillsätt sedan vinäger och ta bort kaviaren från spisen.

    Häll upp i sterila burkar, stäng, vänd och låt stå helt kallt, lägg sedan undan för förvaring.

    Tidigare berättade vi för dig hur man gör bovetegröt mycket godare.

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna