Det är säkert många som köpte Adyghe-salt, eftersom det är en idealisk universalkrydda..
Det finns dock ingen säkerhet angående kvaliteten på kryddorna..
Ibland kan du också hitta kemiska komponenter i kryddningen, konstaterar kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings expert på matlagningsområdet.
Hur förbereder man äkta Adyghe-salt?
Lista över komponenter
– 300 gram medelmalt havssalt;
– två vitlöksklyftor;
– en stor sked korianderfrön, suneli-humle, torkad dill, salladslök och persilja, mejram;
– en liten sked paprika;
– en halv liten sked vardera av varm och svartpeppar, samt malet lagerblad.
Matlagningsprocess
Riv vitlöken och lägg den i en skål med salt, blanda och låt torka.Efter detta, använd en mortel för att mala korianderfröna.
Tillsätt alla kryddorna en och en och mixa tills det är slätt.
Låt stå i köket tills blandningen är helt torr.
Efter detta skickar vi Adyghe-saltet till kryddbehållaren.