Säkert har många märkt att smaken på kotletter skiljer sig markant beroende på vem som tillagat dem..
Det finns dock vissa regler som hjälper till att förbättra kvaliteten på rätten, oavsett det valda receptet..
Kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings matlagningsexpert, berättar om vilka hemligheter som hjälper till att göra kotletter så goda som möjligt.
Vilka enkla subtiliteter bör du komma ihåg?
Sätt i löken rätt
Du bör inte grovhacka löken och skicka den till köttfärs i denna form: kotletterna blir inte saftigare och de kommer att utveckla en specifik smak.
Det är bättre att hacka löken mindre och steka den.Koteletterna blir mycket godare.
Använd inte ägg
Oroa dig inte för att kotletterna faller isär: i de flesta fall händer det inte.Du behöver bara knåda kotletterna väl.
För att vara säker kan du lägga till lite stärkelse eller mannagryn.
Men ägg kan göra kotletterna sega.
Gör inte stora kotletter
En sådan maträtt kommer helt enkelt inte att baka eller kommer att falla isär under vändning.Fokusera därför på standardkotlettstorleken.