HomeUncategorizedHur man bakar en jordgubbspaj: smulig deg och aromatiska bär

Hur man bakar en jordgubbspaj: smulig deg och aromatiska bär

Traditionellt öppnar skördesäsongen med jordgubbar.Bären används till sylt och andra beredningar, och används även till bakning..

Med färska bär är pajerna mer aromatiska, aptitretande och saftiga..

Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i fjärde klassen, berättade för oss hur man bakar en jordgubbspaj.

Du behöver:

  • färska jordgubbar – 450-500 gr.
  • majsstärkelse – 2 msk.l.
  • ägg – 2 st.
  • mjöl – 350 gr.
  • bakpulver – 1 tsk.l.
  • salt – 1/3 tsk.l.
  • socker – 190-200 gr.
  • smör – 100 gr.
  • Hur man lagar mat

    1.Vispa äggen, tillsätt salt, 150 gram socker och smält smör.

    2.Efter att ha fått en homogen massa, sikta mjölet med bakpulver, knåda den mjuka degen.

    3.Lägg 1/3 av degen i frysen i 30 minuter, och resten i kylen.

    4.Sedan läggs det mesta av degen i en ugnsform och bildar sidor.

    5.Du kan använda små bär till fyllningen.Stora kommer att behöva skäras.Jordgubbar måste strö med stärkelse blandat med återstående socker och sedan placeras i en form med deg.

    6.Riv den frysta degen på ett grovt rivjärn så att bären täcks jämnt.

    Grädda pajen i en förvärmd ugn till 180 grader Celsius i 30 minuter.smaklig måltid!

    Tidigare berättade vi för dig hur du förbereder Proletarsky-salladen.

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna