HomeUncategorizedHur hallon ska frysas: få människor känner till reglerna - misstag görs...

Hur hallon ska frysas: få människor känner till reglerna – misstag görs av nästan alla

Många hemmafruar ägnar inte vederbörlig uppmärksamhet åt processen att frysa bär, inklusive hallon.De sprider dem helt enkelt ut i behållare och lägger dem i frysen.

Som ett resultat, som experten på BelNovostis onlineutgåva, kocken Yulia Arkhipova, berättar för oss, klibbar bären ihop, täcks av frost och förvandlas till en lågaptitlig frusen klump.

Det är mycket svårt att skilja de fastfrusna bären åt, man måste tina hela klumpen, använda rätt mängd och sedan frysa in den igen – det är uppenbart att detta inte är till någon nytta för bärens smak eller utseende.

Om du inte vill stöta på ett liknande problem, försök att frysa bär ordentligt.

Tvätta inte hallon

Att tvätta hallon före frysning är starkt avskräckt på grund av att detta bär absorberar vatten nästan omedelbart och suger.

Under frysningsprocessen förvandlas vattnet till iskristaller inuti bäret.Eftersom vätskan expanderar under frysningsprocessen går de späda hallonen sönder.

Sortera hallonen

När du sorterar ska du skilja de krossade bären från de hela – de senare kan förvaras i frysen, medan de krossade kan användas för att göra sylt eller mixas med en mixer.

Använd rätt typ av infrysning

Istället för att skicka bären till frysen i behållare, sprid ut dem på en plan yta i ett enda lager, frys dem, och först då kan du överföra dem till behållare.

Ta små behållare

Vi rekommenderar att du använder små behållare för att frysa hallon så att du bekvämt kan tina den mängd bär som krävs.Lägg de beredda hallonen i små behållare och se till att locket inte trycker på bären och att det finns utrymme upptill.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna