HomeUncategorizedHur gott det är att baka auberginer i ugnen: det är fantastiskt

Hur gott det är att baka auberginer i ugnen: det är fantastiskt

Till skillnad från alla grönsaker äts inte auberginer, eftersom de dyker upp på bordet ganska sällan..

Det är dags att komma över tanken att denna grönsak endast är lämplig för att göra rullar och kaviar.Det är en mångsidig ingrediens för snabba mellanmål eller en hel middag.

Vår tidningsexpert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur man läcker bakar aubergine.

Du behöver:

  • auberginer 2-3 st.
  • vegetabilisk olja 3 msk.l.
  • paprika 1 tsk.l.
  • blandning av aromatiska örter 1 tsk.l.
  • vitlök 2-5 klyftor.
  • salt, peppar efter smak.
  • färska gröna.
  • Hur man lagar mat

    1.Rena auberginer ska skäras på tvären i små cirklar 1-1,5 cm tjocka.

    2.För att ta bort bitterheten måste du salta preparaten och lämna aubergine i 15 minuter, skölj sedan med vatten.

    3.Blanda vegetabilisk olja och kryddor i en skål enligt listan.Häll ner vitlöken genom en press och blanda noggrant.

    4.Efter att oljan är mättad med aromer av kryddor och vitlök, doppa auberginema i den.

    5.Låt grönsakerna marinera i 10-15 minuter, värm ugnen till 200 grader Celsius.

    Lägg bitarna i en form eller på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda.

    Innan servering, strö över hackade örter.smaklig måltid!

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna