HomeUncategorizedHela familjen kommer att älska denna auberginesallad: se till att spara receptet

Hela familjen kommer att älska denna auberginesallad: se till att spara receptet

Vinterskörd av grönsaker är i full gång och medan det bredaste utbudet av grönsaker finns på marknaden kan du vara kreativ..

Här är ett annat aubergine-recept som alla hemma säkert kommer att njuta av..

Vår tidningsexpert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i fjärde klassen, berättade för oss hur man lagar auberginer i koreansk stil för vintern.

Det kommer att krävas

  • aubergine 1 kg.
  • lök 300 gr.
  • morötter 200 gr.
  • paprika 250 gr.
  • vitlök 1 huvud.
  • koriander (malen) 2 tsk.l.
  • socker 4 msk.l.
  • salt 1,5 msk.l;
  • varm peppar efter smak.
  • vinäger (9%) 50 ml.
  • vegetabilisk olja.
  • Hur man lagar mat

    1.Skär auberginema i skivor, om det behövs, blötlägg i några minuter med salt för att ta bort bitterheten och skölj sedan.

    2.Skala paprikan från fröna och skär i strimlor, riv morötterna, för vitlöken genom en press.

    3.Stek auberginerna i en stekpanna tills de är gyllene.

    4.Blanda dem sedan med grönsaker, häll i vegetabilisk olja, tillsätt kryddor enligt listan och vinäger.Rör om och låt stå i 30 minuter.

    5.Lägg salladen i steriliserade burkar, lägg dem i en kastrull med vatten, täck med lock och sterilisera i 15-20 minuter.

    Vi rullar ihop burkarna, vänder på dem, täcker dem och när de har svalnat lägger vi undan dem för förvaring i ett mörkt och svalt rum.

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna