HomeUncategorizedGör detta direkt med pärlkorn - gröten blir mycket godare: ett kocktrick...

Gör detta direkt med pärlkorn – gröten blir mycket godare: ett kocktrick för att tillaga spannmål

Blötläggning av pärlkorn före tillagning minskar inte bara tillagningstiden för spannmålen, utan förbättrar också dess smak..

Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade hur man korrekt blötlägger pärlkorn.

Hur man lagar utsökt pärlkorn

För att göra pärlkorn välsmakande måste det tvättas och blötläggas före tillagning.

Det rekommenderas att blötlägga pärlkorn i cirka tre timmar, men längre är möjligt.Efter blötläggning, se till att rinna av vattnet och skölj flingorna igen.

Fyll sedan pärlkornet med vatten (tre delar vatten till en del flingor), koka upp, tillsätt salt och koka på låg värme i 30-40 minuter.

Du kan lägga till lite vegetabilisk olja i vattnet, detta kommer att göra gröten smulig.

Tidigare berättade experten hur man gör hemmagjorda citronkryddor.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna