Blötläggning av pärlkorn före tillagning minskar inte bara tillagningstiden för spannmålen, utan förbättrar också dess smak..
Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade hur man korrekt blötlägger pärlkorn.
Hur man lagar utsökt pärlkorn
För att göra pärlkorn välsmakande måste det tvättas och blötläggas före tillagning.
Det rekommenderas att blötlägga pärlkorn i cirka tre timmar, men längre är möjligt.Efter blötläggning, se till att rinna av vattnet och skölj flingorna igen.
Fyll sedan pärlkornet med vatten (tre delar vatten till en del flingor), koka upp, tillsätt salt och koka på låg värme i 30-40 minuter.
Du kan lägga till lite vegetabilisk olja i vattnet, detta kommer att göra gröten smulig.
Tidigare berättade experten hur man gör hemmagjorda citronkryddor.