HomeUncategorizedFryst dill som inte går att skilja från färsk: avslöjar 3 knep...

Fryst dill som inte går att skilja från färsk: avslöjar 3 knep för att frysa dill – överraskande men sant

Erfarna hemmafruar har länge insett att det är mycket lättare att frysa dill för vintern än att torka den, än mindre att odla den färsk.

Men frysning försvinner inte bara heller.Du måste lära dig 3 knep, tack vare vilka på vintern att skilja frusen dill från färsk dill är osannolikt att lyckas.

Vår tidnings expert Julia Arkhipova, en kock och fjärde klassens bagare, berättar för oss hur man fryser dill.

Trick ett

Dill bör inte tvättas före frysning.Faktum är att gröna aktivt absorberar fukt, vilket efter frysning kommer att påverka smak och utseende.

Rätt sak att göra är att välja rena och färska grenar för frysning.

Trick två

Du kan frysa grenar av gröna hela, men hackade är bättre.

Men skärningen får inte vara alltför fin, eftersom grönsakerna förlorar sin smak och arom tillsammans med saften när de tinas upp.

Trick tre

Det kanske viktigaste är behållaren.Du vill inte frysa in dill i en stor burk som du måste ta ut ur frysen varje gång du ska laga mat med örterna.Temperaturväxlingar påverkar både smak och kvalitet.

Därför är det bäst att packa ner grönsakerna i små burkar eller påsar.

Tidigare berättade vi hur man lagar pilaf från pasta.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna