Att picka gurkor för vintern utan att använda kokande vatten, socker och vinäger är en mycket verklig uppgift..
Vi berättar ett enkelt recept på läckra inlagda gurkor.
Hur man läcker picklar gurka
Blötlägg gurkorna ett par timmar i kallt vatten.Ändarna behöver inte trimmas.
I botten av en tre-liters burk placerar vi kryddor (vitlök, svartpepparkorn, kvistar och paraplyer av dill, pepparrotsblad), sedan gurka, igen örter och igen gurka.
Täck toppen med pepparrotsblad.I en liter vatten, lös upp en matsked senapspulver (utan ett objektglas) och 3 matskedar salt (också utan ett objektglas).
Rör om, häll i en burk med gurkor, tillsätt vatten på toppen.
Täck med ett plastlock, häll ytterligare en sked senap under och kyl omedelbart.
Om ungefär en månad kommer gurkorna att bli lätt saltade, men det är bättre att vänta 2-3 månader.