Har du problem med att göra potatismos som har den perfekta konsistensen och den livfulla smaken?.
Kommer rätten alltid ut torr och inte särskilt aptitlig?.
Det finns en hemlig ingrediens som mycket snabbt gör potatisblandningen mör och otroligt god.
Rätten blir krämigare och blir ännu mer mättande.
Yulia Arkhipova, expert på onlinepublikationen Belnovosti inom matlagningsområdet, en kock och bagare i den fjärde kategorin, talade om denna livräddande tillsats.
Hemligheten bakom perfekt potatismos
Kokade du potatisen och ’bearbetade’ den med en potatisstöt?
Lägg till den resulterande massan inte bara mjölk och mjukt smör, utan också gräddfil.
Det är lämpligt att använda en fermenterad mjölkprodukt med en fetthalt på 20 procent.
Det finns ingen anledning att överdriva det med gräddfil: en matsked för all beredd puré kommer att räcka.
Blanda rätten noggrant.Tack vare den delikata och feta komponenten blir rätten mjukare och mer mättande.
Dessutom kommer gräddfil att göra purén mycket mer aptitretande.