HomeUncategorizedEn sked räcker: den hemliga tillsatsen som gör potatismos perfekt – gott,...

En sked räcker: den hemliga tillsatsen som gör potatismos perfekt – gott, mört och krämigt

Har du problem med att göra potatismos som har den perfekta konsistensen och den livfulla smaken?.

Kommer rätten alltid ut torr och inte särskilt aptitlig?.

Det finns en hemlig ingrediens som mycket snabbt gör potatisblandningen mör och otroligt god.

Rätten blir krämigare och blir ännu mer mättande.

Yulia Arkhipova, expert på onlinepublikationen Belnovosti inom matlagningsområdet, en kock och bagare i den fjärde kategorin, talade om denna livräddande tillsats.

Hemligheten bakom perfekt potatismos

Kokade du potatisen och ’bearbetade’ den med en potatisstöt?

Lägg till den resulterande massan inte bara mjölk och mjukt smör, utan också gräddfil.

Det är lämpligt att använda en fermenterad mjölkprodukt med en fetthalt på 20 procent.

Det finns ingen anledning att överdriva det med gräddfil: en matsked för all beredd puré kommer att räcka.

Blanda rätten noggrant.Tack vare den delikata och feta komponenten blir rätten mjukare och mer mättande.

Dessutom kommer gräddfil att göra purén mycket mer aptitretande.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna