Föreställ dig en situation: du har börjat förbereda en omelett och har redan brutit äggen i en djup behållare..
Vad ska du göra med skalet? Du kommer förmodligen att kasta den i papperskorgen.
Och förgäves! När allt kommer omkring kommer detta hårda skal fortfarande att vara användbart.
Med hjälp av den kan du. mäta den nödvändiga volymen mjölk.
Yulia Arkhipova, en expert inom det kulinariska området för Belnovosti-nätverkets publikation, kock, bagare i den fjärde kategorin, talade om ett intressant kulinariskt livshack.
Vad ska man göra med äggskal
När du förbereder en omelett måste du behålla rätt förhållande mellan ingredienser.
Man tror att för varje rått ägg bör det finnas 50 milliliter mjölk.
Men detta är en ungefärlig volym.Glöm inte att ägg finns i olika storlekar.
Konstigt nog kan du bestämma lämplig mängd mjölk med äggskal.
Försök att bryta den sista så att du får två rejäla halvor.
Den nedre halvan ska fungera som en behållare för mjölk.
Ägget bör innehålla exakt den volym av vit dryck som får plats i denna ’kopp’.
Resultatet kommer att erhålla det mest korrekta förhållandet mellan ägg och mjölkkomponenter.Omeletten kommer att ha den perfekta konsistensen.