HomeUncategorizedDetta misstag begås av 80% av kaffedrickare med mjölk: lär dig rätt...

Detta misstag begås av 80% av kaffedrickare med mjölk: lär dig rätt sätt

Många människor gillar kaffe med mjölk.Men de gör ofta ett misstag i processen att förbereda drycken.

Slutresultatet blir en produkt som inte är så bra som vi skulle vilja.

Den korrekta metoden för matlagning rapporterades av Yulia Arkhipova, en expert inom området matlagning, kock, bagare i den fjärde kategorin av Belnovosti online-utgåvan.

Om vi arbetar med en 120 ml turbin måste vi hälla 110 ml vatten i den och tillsätta 11 gram malt kaffe.

Mjölk rekommenderas ha en fetthalt på 2,5 procent och en proteinhalt på 3 procent.Tillsätt 20 ml, men du kan lägga till lite mer eller mindre (beroende på din smak).

Mjölk, särskilt kyld mjölk, bör tillsättas omedelbart efter att du har bryggt kaffet och hällt upp det i koppen (kaffet fortsätter då att bryggas).

Men om kall mjölk hälls direkt i en varm dryck sjunker kaffets temperatur kraftigt och bryggningen avbryts.

Följden blir att en del av smaken går förlorad och drycken blir helt enkelt ’vattnig’.

Om kyld mjölk tillsätts några minuter efter att kaffet hällts upp i koppen blir smaken bättre, men fortfarande inte perfekt.

Så här är en rekommendation: efter att ha hällt upp det bryggda kaffet i koppen, låt drycken stå i ett par minuter och fyll sedan på med lite varm mjölk.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna