Av någon anledning tror de flesta värdinnor fromt att absolut alla ingredienser kan användas för att göra borsjtj.
Du kan, men då ska du inte klaga på att den första maträtten blev smaklös, varnar experten på BelNovosti online-utgåva, kocken Yulia Arkhipova.
Idag ska vi berätta om ett par produkter som det i allmänhet är vanligt att se i borsjtj – men ändå bör du inte lägga till dem, eftersom de kan förstöra dess smak och kvalitet.
Under kulinariska experiment har man kommit fram till att en god borsjtj inte bör innehålla två populära komponenter: potatis och vegetabilisk olja.
Det är vanligt att inkludera potatis i första rätter för att göra dem mer hjärtliga och rika.
Men det finns gott om andra ingredienser i borsjtj som det är, så det är inte alls nödvändigt att lägga till potatis.
Dessutom kan potatis försämra smaken på borsjtj och göra den mindre ljus och fyllig.
Vegetabilisk olja har också en negativ effekt på smaken av borsjtj, särskilt om den är av dålig kvalitet.
Om du efter detta undrade hur man förbereder en stek för borsjtj, här är svaret: för att få en riktigt rik, doftande och välsmakande borsjtj, använd bra ister.