HomeUncategorizedDe kommer att förbli krispiga till nyår: hur våra mormödrar lagrade gurkor

De kommer att förbli krispiga till nyår: hur våra mormödrar lagrade gurkor

Grönsaker som gurka tillhör kategorin färskvara.Anledningen till detta är den stora mängden vatten i deras sammansättning..

Av denna anledning försöker de flesta hemmafruar att bevara skörden av gurkor med metoder som betning och betning..

Men enligt experten från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova, finns det ett annat sätt som kommer att hålla gröna krispiga i sex månader.

Våra förfäder använde det, men nu är det tyvärr få som kommer ihåg den här metoden.

Låt oss rätta till detta irriterande utelämnande, särskilt eftersom det inte krävs mycket för att gurkor ska förbli krispiga – bara salt och nässlor.

Så du bör börja med grönsaker – tvätta gurkorna, låt dem torka och skär av svansarna.Nässlan måste tvättas noggrant och finhackas.

När allt är klart, ta en stor emaljpanna (kan ersättas med en tunna), häll salt i botten av behållaren och lägg ut gurkorna.De måste också strö med salt, och sedan ska nässlor läggas.

Fortsätt omväxlande lager tills behållaren är fylld med grönsaker.Det ska vara nässlor i toppen.

Täck sedan arbetsstycket med gasväv, applicera tryck och placera det på en sval plats.Efter tre dagar, töm saltlaken och ersätt den med en ny som består av vatten och en liten mängd salt.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna