Ärtor kan bokstavligen kokas på 10-15 minuter om du blötlägger dem på rätt sätt.
Hemligheter för snabb tillagning av ärtor berättar experten för nätverksutgåvan ’Belnovosti’ inom matlagning, kock, bagare i fjärde kategorin Yulia Arkhipova.
Hur man blötlägger ärtor ordentligt
Det finns två huvudsakliga misstag som görs av hemmafruar när de blötlägger ärtor.
För det första sköljer många inte dem, och för det andra blötlägger de dem i kallt vatten.
Ärtor ska tvättas och noggrant tills vattnet är klart.Och blötläggningsvattnet ska vara varmt.
Tiden för blötläggning är av stor betydelse.Om du blötlägger ärterna över natten kommer de att koka på 10-15 minuter.
Du kan också påskynda processen avsevärt genom att skölja ärtorna, sedan koka upp dem, skölja dem igen och hälla kokande vatten över dem.
Om ärtorna inte vill koka kan du tillsätta kallt vatten flera gånger.Och mycket gamla ärtor kan helt enkelt stötas.
Tidigare berättade experten hur man korrekt använder en skärbräda av trä.