HomeVäxterHur vet man att pumpor kan tas bort från trädgården – genom...

Hur vet man att pumpor kan tas bort från trädgården – genom att klappa i sidorna eller kolla svansarna? Sommarborna fick höra hur man gör rätt

Sommarboende fick veta hur man korrekt bestämmer mognadsperioden för pumpaskörden.Du kan lita på råd från frötillverkaren i detta avseende, men väder-, jord- och skötselfaktorer kan påverka tidpunkten för mognad..

Och priset för ett misstag i det här fallet är en skörd som odlas med dina egna händer..

Låt oss ta reda på hur man förstår att pumpan är helt mogen.

Det första tecknet: färg

Färgen på skalet säger en del.När pumpan mognar ändrar den färg.Det betyder att den kan ändras från grönaktig till gul, orange eller till och med brun.Allt beror på sortens egenskaper.

Andra tecknet: ljud

Som i fallet med vattenmelon kan du klappa pumpan.Men en mogen pumpa ger ett tråkigt och tomt ljud.Den ringande pumpan ska lämnas i trädgården.

Tredje tecknet: stjälk

Stjälken på en mogen pumpa torkar så mycket att den lätt kan separeras från frukten.En grön, elastisk och tätt sammansmält frans med en pumpa indikerar motsatsen.

Det fjärde tecknet: timing

Om du har sparat information om fröna kan du använda tillverkarens tips.

Typiskt mognar tidiga sorter 90-100 dagar efter groning.Sen efter 120-140 dagar.

Men i det här fallet antas det att den valda sorten växer under lämpliga klimatförhållanden och i enlighet med alla skötselrekommendationer.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna