Varma potatispannkakor ska inte vara blågröna, utan gyllene, men oftare händer det motsatta..
Detta händer eftersom potatis har egenskapen att mörkna.Detta är inte ett problem alls, du behöver bara veta vilken produkt du ska lägga till den hash brown-blandningen..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss vad vi skulle lägga till.
Kulinariska hemligheter
Det är bättre att använda stärkelsehaltiga knölar för potatispannkakor – norrsken, tillhörigheter och andra.De mörknar dock ganska snabbt efter att du rivit potatisen.
Men detta kan undvikas genom att tillsätta en matsked färsk citronsaft.
Om du inte har citron duger äppelcidervinäger.
Ingredienserna läggs inte till den färdigberedda massan, utan bara till den hackade potatisen.
Blandningen ska få brygga, varefter överflödig potatisjuice ska rinna av och du kan fortsätta laga mat.
Du kan också lägga riven lök till potatisen, vilket kommer att förhindra att potatisen missfärgas.
Dessutom lägger hemmafruar till riven zucchini, pumpa, morötter eller färska örter till potatispannkakablandningen.