Det är inte dags att stänga vintersäsongen för husmanskost än.Så länge det finns något att laga mat med, och det finns plats i skafferiet för burkar, kan du fortsätta..
Här är vilka läckra saker som kan göras av aubergine, förutom svärmors tunga som är ganska tråkigt för alla..
Vår tidningsexpert Yulia Arkhipova, en fjärde klassens kock och bagare, berättade för oss hur man förbereder en smakrik sallad för vintern.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Rena auberginer ska skäras i 1 cm tjocka cirklar tillsammans med skalet och strö över salt och låt stå i 30 minuter.Skölj sedan med kallt vatten.
2.Skala tomaterna och ta bort kärnorna från paprikan.
3.De förberedda tomaterna, tillsammans med vitlök och peppar, mosas i en mixer.Tillsätt salt, socker, olja och vinäger och överför auberginema till den.
4.Koka upp allt, koka i 30 minuter på låg värme.
Vi häller allt i steriliserade burkar, rullar ihop det och, när det har svalnat, lägger vi undan det för förvaring.