Du kan laga kålsoppa med antingen fläsk- eller kycklingbuljong.Huvudsaken är inte vilken typ av kött som valdes, utan i vilken ordning ingredienserna tillagades..
För vissa spelar det egentligen ingen roll vad som går ner i pannan först – potatis eller kål.Det är här det största misstaget ligger.
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur man gör rätt.
Denna fråga kan inte besvaras omedelbart.Det är viktigt att ta reda på om det blir färsk kål eller surkål.
Kålsoppa gjord på surkål
I det här fallet kräver kålen preliminär förberedelse.För att göra detta kokar många kockar surkål separat från alla grönsaker så att det senare inte knastrar.
Detta kan ta en timme.
I det här fallet tillsätts potatis först.Och så surkål.
De kokas inte ihop eftersom potatisen kan förbli rå.
Kålsoppa gjord på färsk kål
Om kålen är ung, läggs den till pannan 15 minuter efter potatisen.
Om kålhuvudet inte längre är ungt och venerna i kålbladen är starka, måste du laga grönsakerna samtidigt.
Det är all visdom!