Äppelpaj skiljer sig markant från fransk charlotte..
Skillnaden är åtminstone att charlotte är en vaniljsockerkaka med kryddor och smör.Dessutom är franska bakverk mer saftiga och aromatiska.Värt ett försök!
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur man bakar fransk charlotte.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Äpplen måste skalas, kärna ur och skäras i tunna skivor, strös sedan med kanel och lämnas i 20 minuter.
2.Blanda ägg med socker (vanlig och vanilj), vispa tills det är fluffigt och sikta i mjöl.
3.För att göra degen fluffig och luftig måste blandningen blandas smidigt, med en träspatel, från botten till toppen.
4.När du är klar, tillsätt smält smör och rör om.
5.Smörj formen med olja och lägg hälften av degen i den, sedan äpplena, sedan resten av degen och sätt in formen i en ugn som är förvärmd till 180 grader Celsius.
Pajen är klar på cirka 30 minuter, god aptit!