Till skillnad från alla grönsaker äts inte auberginer, eftersom de dyker upp på bordet ganska sällan..
Det är dags att komma över tanken att denna grönsak endast är lämplig för att göra rullar och kaviar.Det är en mångsidig ingrediens för snabba mellanmål eller en hel middag.
Vår tidningsexpert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur man läcker bakar aubergine.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Rena auberginer ska skäras på tvären i små cirklar 1-1,5 cm tjocka.
2.För att ta bort bitterheten måste du salta preparaten och lämna aubergine i 15 minuter, skölj sedan med vatten.
3.Blanda vegetabilisk olja och kryddor i en skål enligt listan.Häll ner vitlöken genom en press och blanda noggrant.
4.Efter att oljan är mättad med aromer av kryddor och vitlök, doppa auberginema i den.
5.Låt grönsakerna marinera i 10-15 minuter, värm ugnen till 200 grader Celsius.
Lägg bitarna i en form eller på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda.
Innan servering, strö över hackade örter.smaklig måltid!