Med det här receptet kan du laga makrill som en varm huvudrätt, eller servera den som en del av en förrätt eller sallad..
Enligt kocken Yulia Arkhipova, expert på BelNovosti-nätverkets publikation, visar sig fisken ha en utsökt smak, är mör och otroligt aromatisk..
Ingredienserna för 2-3 slaktkroppar är följande:
Före matlagning är det nödvändigt att rengöra och ta bort fisken, ta bort svansen, huvudet och fenorna.
Sedan bör du salta och peppra slaktkroppen på alla sidor, var särskilt uppmärksam på insidan.
Efter detta måste du smörja fisken med senap på alla sidor.Senap ger rätten en speciell charm.Om så önskas, lägg till en skiva citron till varje fisk.
Lägg sedan fisken i en ugnsform och täck med folie.
Grädda fisken i en ugn förvärmd till 180 grader i 20 minuter.Sedan måste du ta bort folien och grädda fisken i ytterligare 5-7 minuter – den här gången räcker det för att fisken ska få en gyllene skorpa.
Tack vare användningen av senap visar sig makrill vara mycket mör, aromatisk och välsmakande med en pikant touch.