När du börjar laga grillmat förväntar du dig alltid att få smakrikt och saftigt kött..
Men en torr och smaklös rätt blir en besvikelse för alla utan undantag..
För att inte stöta på den här situationen måste du känna till de största misstagen, sa kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings expert på kulinariska frågor.
Vilka är de största nackdelarna med att laga grillmat?
Köttkvalitet
Om du planerar att laga grillmat, bör du definitivt inte snåla med huvudingrediensen: ingen kan laga trådigt kött som inte är den första färskheten utan en droppe fett.
I det här fallet är det bättre att laga fjäderfäkebab helt och hållet.
Avslag på kryddor
Vissa recept erbjuder praktiskt taget inga kryddor, vilket är ett misstag.Kryddor ger smak åt olika typer av kött och förbättrar kvaliteten avsevärt.
Därför är det värt att lägga till minst 2-3 kryddor till marinaden.
Otillräcklig tid
Det är också alltid värt att tänka på att den genomsnittliga marineringstiden är cirka tre timmar.Om marinaden kan arbeta snabbare, så skrivs detta alltid extra i receptet.
Men i alla fall är det bäst att kyla marinerat kött över natten.