HomeUncategorizedHur man kokar ägg för enkel skalning: Använd denna hemliga tillsats

Hur man kokar ägg för enkel skalning: Använd denna hemliga tillsats

Koka ägg anses vara en mycket enkel kulinarisk procedur..

Men att ta bort skalet från en färdig maträtt visar sig ofta vara en ganska svår uppgift..

Det händer ofta att det hårda skalet nästan ’fastnar’ till proteinet.

Som ett resultat blir det nästan omöjligt att skala kokta ägg så att de behåller sitt aptitretande utseende och släta yta.

Det finns dock ett litet knep som gör det lättare att ta bort skalet.

För att göra detta måste du använda en enkel tillsats när du kokar ägg.

Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och bagare i den fjärde kategorin, talade om ett intressant ’trick’.

Vad ska man tillsätta i vattnet när man kokar ägg

Det ska vara bakpulver i den bubblande vätskan.

En matsked natriumbikarbonat borde räcka.

Tack vare denna tillsats kommer det hårda skalet på värmebehandlade ägg att börja bli skört.

Det kommer att vara mycket lätt att befria ägg från sådana skal.

Förresten, du kan använda bordssalt istället för läsk.Denna produkt kommer att skapa en alkalisk miljö.Som ett resultat kommer skalet, återigen, att förlora sin hårdhet.

Det finns ingen anledning att överdriva det med natriumklorid.Ett par nypor räcker.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna