HomeUncategorizedDe knastrar inte, de är hårda och de håller sig till det...

De knastrar inte, de är hårda och de håller sig till det elektriska våffeljärnet: varför våfflor kanske inte blir av

Våfflor tillagade i ett elektriskt våffeljärn kan vara ett utmärkt tillskott till frukost, lunch eller middag..

Det är sant, ibland märker hemmafruar till sin förtret att våfflorna inte blev riktigt som de skulle vilja vara..

En expert från onlinepublikationen BelNovosti, kocken Yulia Arkhipova, talade om orsakerna och sätten att lösa detta problem.

Varför är våfflor inte krispiga, hårda och klibbiga

När du förbereder våffeldeg, låt dig inte ryckas med för att knåda den: om massan visar sig vara för tät kommer våfflorna att bli sega och tunga.

Påverkar det slutliga resultatet och receptet: läs först och främst listan över nödvändiga ingredienser.Om den innehåller ägg och smör blir våfflorna mer stekta och krispiga, till skillnad från de som tillagades utan användning av dessa produkter.

Om smeten har låg fetthalt är det troligt att bakverken fastnar på våffeljärnets yta.

Om du märker att den första ’satsen’ är svår att ta bort, tillsätt smör eller vegetabilisk olja till degen.Men det rekommenderas inte att smörja ytan på det elektriska våffeljärnet med det – den resulterande avsättningen kommer att vara svår att bli av med.

En sista sak: om du redan har gjort våfflorna, lämna dem inte på tallriken.Förvara färdiga bakverk på galler för att förhindra att de blir blöta och inte längre krispiga.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna