Ris anses vara perfekt kokt om det är snövitt, tätt och smuligt..
Många gourmeter klagar över att de inte alltid kan tillaga just sådan gröt..
Ibland blir rätten för klibbig och överkokt.Dessutom får spannmålen kanske inte den vackraste färgen som ett resultat av matlagning.
Hur undviker man sådana kulinariska misslyckanden? Hur säkerställer man att risgrynsgröt alltid blir perfekt?
Du måste använda en hemlig tillsats, som beskrevs av Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och fjärde klassens bagare.
Vad ska man lägga till när man kokar ris för att göra rätten vit och smulig
En produkt som äppelcidervinäger kommer att hjälpa kocken.
En tesked av denna vätska bör läggas till vattnet där du planerar att koka riset.
Tack vare ovanstående komponent kommer spannmålen att bli snövit och tät.
Riskornen kommer definitivt inte att fästa vid varandra.Gröten kommer att komma ut smulig.
Dessutom kan kokt ris säkert användas som ingrediens för sallad.