HomeUncategorizedHur man kryddar Olivier: erfarna kockar delade med sig av sina hemligheter

Hur man kryddar Olivier: erfarna kockar delade med sig av sina hemligheter

Oliviersallad har många kvaliteter, men den kan inte precis kallas kryddig..

Rätten har tvärtom en mycket återhållen och lakonisk smak..

Detta betyder dock inte att den lämpliga smaken inte kan ges, vår tidnings kulinariska expert, kock Yulia Arkhipova, avslöjar hemligheterna.

Vilka metoder kan övervägas?

Byter ut korv

Om du vill ha en intressant nyans av smak och arom, bör du säkert byta ut korven med rökt kött.Du kan också använda skinka eller bacon.

Dessa komponenter kommer att förvandla den klassiska Olivier-salladen.

Buzhenina med räkor

Ja, detta Olivier-alternativ kan inte kallas ett budgetalternativ, men för en semester eller ett betydande datum kan du överväga receptet.

Det rekommenderas att använda räkor (kokta) med kokt fläsk istället för korv.

För en klassisk salladsstorlek måste du ta cirka hundra gram kokt fläsk och cirka 150 gram kokt skaldjur.

Peppar

Innan du klär salladen måste du lägga till en nypa eventuell peppar.Vill du ha mer krydda, välj gärna chilipulver eller cayennepeppar.

Men du kan begränsa dig till paprika eller svartpeppar.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna