Det visar sig att pasta passar utmärkt till citron.
Lätt syrlighet och bitterhet gör rätten mycket mer aptitretande..
Detta uttalande kommer förmodligen att överraska många gourmeter.
Men så snart någon av dem provar pasta med skalet av en citrusfrukt dras omedelbart en slutsats om de intressanta smakegenskaperna hos den icke-standardiserade kulinariska kombinationen.
Men hur lagar man citronpasta ordentligt? Denna fråga besvarades av Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och bagare i fjärde klass.
Pasta recept med citronskal
Koka upp 250 gram pasta.
Medan den tillagade produkten svalnar, förbered de andra ingredienserna.Ta först ett rivjärn och använd ena sidan för att ta bort skalet från den sura citrusfrukten.
Skär sedan ett par vitlöksklyftor i skivor.
Efter det, ta en stekpanna, häll lite olivolja på den och ställ den på brännaren som är på.
När den trögflytande vätskan värms upp, häll vitlöksbitarna i skålen.
Omedelbart efter att skivorna av den kryddiga grönsaken blivit genomskinliga, lägg pastan i pannan och lägg till det tidigare beredda citronskalet.
Blanda innehållet i skålen noggrant och stek den resulterande massan i 3 minuter.
Tillsätt lite citronsaft till den färdiga pastan och strö över riven ost.
Resultatet är en otroligt aptitretande rätt som du säkert kommer att uppskatta.