Stekt potatis är en välsmakande och mättande rätt.Men med frekvent användning blir det väldigt tråkigt.
Detsamma kan sägas om kokt potatis, potatismos, gryta och pannkakor..
Vad ska man göra om alla de viktigaste potatisrätterna inte längre ger dig gastronomisk njutning?
Du måste vara uppmärksam på en mindre känd, men inte mindre aptitretande nattskuggsrätt.
Vi pratar om potatisbollar, vars recept delades av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti onlinepublikation inom matlagningsområdet, en kock och en bagare av fjärde klassen.
Hur man gör potatisbollar
Koka 800 gram skalad potatis, häll av vattnet och ’bearbeta’ den kokta grönsaken med en mos.
Tillsätt 50 gram smör och ett rått ägg till den resulterande massan.
Salta, peppra och blanda innehållet i behållaren noggrant.
Från den resulterande basen, forma bollar med en diameter på 4-5 centimeter.Rulla dem i mjöl eller ströbröd och lägg dem i en uppvärmd stekpanna med olja i den.
Du måste steka bollarna tills ytan är helt gyllene.
Skålen kännetecknas av sitt aptitretande utseende, mycket ljusa smak, trevlig crunch och utmärkt kompatibilitet med kött.
Dessutom kan du helt enkelt äta potatisbollar med gräddfil: det blir väldigt gott.