HomeUncategorizedVarför i Japan strö salt på vattenmelon: ett konstigt men intressant knep

Varför i Japan strö salt på vattenmelon: ett konstigt men intressant knep

Ett ovanligt sätt att äta vattenmelon är populärt i Japan..

Innan de njuter av meloner, strö några invånare i Land of the Rising Sun över den söta fruktköttet med salt..

Förresten, det är därför i japanska butiker en påse vit krydda kan inkluderas med en vattenmelon.

Vid första anblicken är kombinationen ’vattenmelon + salt’ konstig.Men skynda dig inte att dra slutsatser.

Varför strö salt på vattenmelon?

En liten mängd salt hjälper till att få fram den söta smaken.

Beviset är närvaron av en så populär delikatess som saltad karamell, minns Yulia Arkhipova, expert på Belnovosti-nätverkets publikation inom matlagning, kock och bagare av fjärde klassen.

Innan du äter kan du tillsätta lite salt till vattenmelonen.

Nyckelordet är ’lite’.En liten nypa per stor bit vattenmelon räcker.

Det är mycket möjligt att du verkligen kommer att gilla den saltade fruktköttet.

Det är dock möjligt att resultaten av det gastronomiska experimentet kommer att göra dig besviken.

Det är värt att betona att även i Japan finns det många människor som inte förstår hur du kan äta vattenmelon med salt.

Ändå är det värt att prova en gång.Vad händer om du är nöjd?

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna