De flesta gourmeter är vana vid att ett skalat kokt ägg är vitt på utsidan..
Om du skär den kommer det att finnas en äggula inuti..
Vill du laga ett helt guldägg? Det visar sig att det är ganska enkelt!
Hemligheten med att skapa en icke-standard maträtt delades av Yulia Arkhipova, en expert i Belnovosti-nätverkets publikation inom matlagningsområdet, en kock och en fjärdeklassig bagare.
Guldägg recept
Tricket är detta: innan du kokar ägget måste du snurra det väldigt bra, samtidigt som skalets integritet bibehålls.
Ta en lång produkt.Till exempel strumpbyxor eller en ärm från en gammal skjorta.
Lägg ett rått ägg i det valda materialet och knyt det så att produkten är väl fixerad.
Med andra ord, båda strängarna ska vara nära ägget: en knut till vänster, den andra till höger.
Ta den resulterande ’strukturen’ och börja varva ner ägget.
Var 5-10:e sekund måste avlindningen stoppas abrupt, vilket snabbt flyttar isär materialets ändar.
Proceduren bör ta cirka 2 minuter.Under denna tid kommer äggulan att ha tid att bryta och ’förenas’ med det vita.I det här fallet kommer skalet att förbli intakt.
Koka detta ägg på vanligt sätt (7-10 minuter i kokande vatten).
Genom att skala den kokta produkten från skalet får du en helt gyllene skål.Ditt hushåll kommer att bli positivt överraskad av en maträtt som har ett icke-standardiserat utseende.