Torkad svamp är ett oumbärligt föremål i matlagning, för tack vare denna ingrediens kan du förstärka aromen av rätter, förbereda fantastiska såser eller svampsoppor..
Dessutom föreslår experten på BelNovostis onlinepublikation, kocken Yulia Arkhipova, att torkade svampar kan användas i processen för att bereda svampkaviar..
Men det är inte det vi pratar om nu – vi föreslår att vi pratar om hur och hur länge den här produkten ska förvaras.
Först och främst är det värt att nämna att torkad porcini-svamp bör lagras separat från andra sorter av svamp.
Denna rekommendation beror på det faktum att doften av boletussvampar är mycket annorlunda än den som avges av boletus och boletussvampar, de ger en lättare buljong.
Men du kan lugnt lämna den redan nämnda boletus och boletus tillsammans.
Nu om behållaren: de bästa behållarna för att lagra torkad svamp är glasburkar eller papperspåsar.Använd inte plastpåsar under några omständigheter: svampar i dem blir snabbt mögliga.
Lämna svamppreparat för förvaring på mörka och torra platser som är belägna på ett betydande avstånd från värmekällor – radiatorer, spisar, elektriska apparater etc.
Slutligen, kom ihåg att torkad svamp har en hållbarhet på högst ett år.