HomeUncategorizedEn ny look på inlagd paprika: en doftande och ljus förberedelse för...

En ny look på inlagd paprika: en doftande och ljus förberedelse för vintern

Papprika kan frysas för vintern, eller så kan de syltas.Och detta kanske inte bara är en populärt älskad behandling..

Med hjälp av inte de vanligaste ingredienserna kan du uppnå fantastisk arom, färg och smak..

Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en fjärdeklassig kock och bagare, berättade för oss hur man lagar mat.

Du behöver:

  • paprika – 1 kg.
  • vatten – 200 ml.
  • vegetabilisk olja – 150 ml.
  • äppelcidervinäger – 100 ml.
  • senap – 200 gr.
  • senapsbönor – 50 gr.
  • socker – 3 msk.l.
  • salt -1 msk.l.
  • lagerblad – 1 st.
  • kryddpeppar – 8-10 ärtor.
  • gurkmeja – 1 tsk.l.
  • Hur man lagar mat

    1.Skala paprikan från fröna och skär i remsor eller tärningar.

    2.Häll sedan vatten i en kastrull, tillsätt vegetabilisk olja och äppelcidervinäger, två typer av senap, socker, salt, lagerblad, kryddpeppar och gurkmeja.

    3.Koka upp marinaden på låg värme, koka i 5 minuter och tillsätt hackad paprika, låt sedan koka upp under lock och koka i 10 minuter efter kokning utan lock.

    4.När de är klara, häll i steriliserade burkar, stäng locken, vänd och, när de har svalnat, lägg preparaten på en mörk och sval plats för förvaring.smaklig måltid!

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna