Ideala tomater från burk ska smaka något sött, beroende på marinaden.För att förbereda det måste du strikt följa receptet och tekniken..
Det var detta recept som blev populärt bland sovjetiska hemmafruar, och rullarna kunde förvaras i rumstemperatur..
Vår tidningsexpert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i fjärde klassen, berättade för oss hur man picklar perfekta tomater för vintern.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Tvätta tomaterna och stick hål i dem med en gaffel eller tandpetare (skalet spricker inte av den varma marinaden).
2.Lägg körsbärs- och vinbärsblad, hackad vitlök, lök skuren i ringar, dillparaplyer och sedan tomater i botten av en ren 3-liters burk.
3.När du är klar, häll kokande vatten över allt, låt stå i 8-10 minuter, häll vattnet i en kastrull, låt det koka upp, tillsätt vinäger, salt och socker.
4.Burkarna fylls med varm marinad, rullas ihop, vänds och lämnas övertäckta tills de svalnar.
Efteråt kan du lägga undan den för förvaring.