HomeUncategorizedHur mycket socker och salt behöver du när du rullar tomater: ett...

Hur mycket socker och salt behöver du när du rullar tomater: ett recept från sovjetiska hemmafruar

Ideala tomater från burk ska smaka något sött, beroende på marinaden.För att förbereda det måste du strikt följa receptet och tekniken..

Det var detta recept som blev populärt bland sovjetiska hemmafruar, och rullarna kunde förvaras i rumstemperatur..

Vår tidningsexpert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i fjärde klassen, berättade för oss hur man picklar perfekta tomater för vintern.

Du behöver:

  • tomater 2 kg.
  • lök.
  • vitlök 3 klyftor.
  • dill 1-2 paraplyer.
  • vinbär och körsbärsblad 2-3 st.
  • salt 2 msk.l.
  • socker 4 msk.l.
  • vinäger (9%) 4 msk.l.
  • Hur man lagar mat

    1.Tvätta tomaterna och stick hål i dem med en gaffel eller tandpetare (skalet spricker inte av den varma marinaden).

    2.Lägg körsbärs- och vinbärsblad, hackad vitlök, lök skuren i ringar, dillparaplyer och sedan tomater i botten av en ren 3-liters burk.

    3.När du är klar, häll kokande vatten över allt, låt stå i 8-10 minuter, häll vattnet i en kastrull, låt det koka upp, tillsätt vinäger, salt och socker.

    4.Burkarna fylls med varm marinad, rullas ihop, vänds och lämnas övertäckta tills de svalnar.

    Efteråt kan du lägga undan den för förvaring.

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna