Ibland kan ett recept specifikt rekommendera majsstärkelse, som du inte har till hands..
I det här fallet måste du ta produkter som helt kan ersätta den..
Kocken Yulia Arkhipova, expert på matlagning i vår tidning, berättar om vilka alternativ du bör vara uppmärksam på.
Det som vanligtvis används istället för majsstärkelse
Klassisk stärkelse
Alla vet inte att det inte finns någon grundläggande skillnad mellan potatis- och majsstärkelse, så du kan alltid använda den andra istället för den ena.
Skillnaderna är vanligtvis bara en liten nyans av smak, vilket är praktiskt taget omärkligt.
Nötmjöl
Till exempel, om receptet kräver att du ska lägga till en sked majsstärkelse i degen, så är det exakt den mängd nötmjöl du behöver göra.
Det är lätt att göra.Vi lägger den nödvändiga mängden nötter i kaffekvarnen och för dem till pulvertillstånd.
Detta alternativ är idealiskt för att baka kakor, pajer och rullar.