Kotletter dyker upp på våra bord med avundsvärd regelbundenhet..
Av denna anledning har experten på BelNovosti onlineutgåva, kocken Yulia Arkhipova en fråga: varför vet inte alla hemmafruar att det är möjligt att göra maträtten ännu mer välsmakande och aptitretande tack vare den vanligaste stärkelsen.
Låt oss tillsammans ta reda på varför vi ska inkludera denna oväntade ingrediens i sammansättningen av köttfärs.
Ett substitut för ägg
Ibland gör de ägg som tillsätts färsen för rinnig och kotletterna för kompakta.
Stärkelse har inga sådana nackdelar: det binder köttet, vilket gör att kotletterna inte kan sönderdelas under stekning, och de förblir mjuka, saftiga och förlorar inte sin form.
Längre hållbarhetstid
Enligt kockar som aktivt använder stärkelse för att förbereda kotletter förblir de på detta sätt färska i flera dagar.Hela denna tid tappar inte maträtten kvalitet och behåller sin smak.
De är smakligare och saftigare
På grund av det faktum att fukten med hjälp av stärkelse förblir inuti kotletterna blir de mycket saftigare och mer aptitretande.
Hur mycket stärkelse som ska tillsättas
För varje 500 g köttfärs behövs 3-4 matskedar stärkelse, som kan vara antingen majsstärkelse eller potatisstärkelse.