Många tror att stekning av lök är den enklaste kulinariska uppgiften, som även en person utan erfarenhet lätt kan klara av..
Men allas lök blir olika..
Det är värt att förstå att kvaliteten på hela maträtten till stor del beror på denna komponent, säger kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings kulinariska expert.
Därför introducerar vissa erfarna hemmafruar speciella ytterligare komponenter i processen att steka lök.
Vad ger det?
Rollen av läsk
Om du bara lägger till en nypa läsk kommer den stekta löken bokstavligen att förvandlas.Grönsaken kommer att ha en vacker färg och en mycket behaglig smak.
Dessutom neutraliserar läsk den specifika lukten av lök.
Varför tillsätta socker?
Men det här kulinariska tricket gör att du kan skämma bort dig själv med riktiga karamelliserade lök, som kommer att bli ’höjdpunkten’ i varje maträtt.
Det räcker med att lägga till en halv tesked socker för en positiv effekt.
Förutom vanligt socker kan du även lägga till rör och farinsocker.