Säsongen för bär och frukter är i full gång, så det är värt att använda den till allas fördel..
Expert från Belnovosti-nätverkets publikation inom matlagning, kock, bagare i den fjärde kategorin, Yulia Arkhipova, erbjöd sig att förbereda otroliga och läckra vattenmelongodisar för sin familj..
Ingredienser
• vattenmelonjuice – 1 glas;
• strösocker – 1/2 kopp;
• majsstärkelse – 1/4 kopp;
• smör – 1 tesked;
• strösocker.
Metod för beredning
Riv vattenmelonmassan.
Detta borde släppa ut mycket juice.
Häll den i en behållare, blanda med socker och majsstärkelse och citronsaft eller citronsyra efter önskemål.
Koka blandningen på låg värme, rör hela tiden, till en tjock krämig massa, tillsätt smör.
Bred ut en bit pergament på en plan yta, smörj den med olja eller strö över stärkelse.
Lägg den resulterande tjocka massan på den och jämna ut den jämnt till önskad tjocklek.
Täck lagret med film och ställ på kylhyllan i en timme.
Strö den sedan med strösocker och skär i godtyckliga bitar och lägg den i en låda.