HomeUncategorizedÄppelpaj 'Tre glas': riv äpplen och blanda ingredienser - vem som helst...

Äppelpaj ’Tre glas’: riv äpplen och blanda ingredienser – vem som helst kan göra det

Vet du inte var du ska lägga äpplena från dacha? Då är den här artikeln för dig..

Vi berättar receptet på den läckra äppelpajen ’Tre glas’, som alla kan göra.

Hur man gör tre koppar äppelpaj

Du behöver: 4-5 äpplen, ett glas mjöl, ett glas semolina, ett glas socker, ett glas mjölk, 1,5 tsk.l.bakpulver, 30 gram smör, 2-3 msk.l.citronsaft och strösocker (för dekoration).

Riv äpplena på ett grovt rivjärn, häll i citronsaft för att förhindra att de mörknar och dela i 3 lika delar.

I en annan behållare, blanda mjöl, mannagryn, socker och bakpulver, dela i 4 lika delar.

Vi gör 4 lager torr blandning och 3 lager äpplen i formen (det sista lagret är den torra blandningen).

Vi gör punkteringar med en gaffel och fyller pajen med varm mjölk och en bit smör.Sätt in i en ugn som är förvärmd till 180 grader i en timme.

Efter en timme, ta ut kakan från ugnen, svalna i pannan och strö över strösocker.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna