Tekniken för att koka potatis kommer att skilja sig åt på många sätt beroende på vilken maträtt vi planerar att tillaga i framtiden..
Till exempel ingår denna ingrediens ofta i sallader..
Komponenten finns i potatissallad, Oliviersallad, vinägrett och ett antal andra, minns vår tidnings matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova.
När du förbereder potatis för sallad är det viktigt att den behåller sin integritet och förblir fast.För att göra detta kokas potatis direkt i skalet.Men detta är inte det enda villkoret.
Vad ska du lägga till i pannan när du lagar mat?
Vinäger
Många vet att denna vätska hjälper potatis att behålla sin konsistens.I det här fallet kommer det inte att falla isär till smulor i sallader.
För varje liter vatten ta en stor sked vinäger.
Citron eller citronsaft
Handlingsmönstret för denna komponent är detsamma, men det väljs oftare på grund av dess naturlighet.För varje liter vatten kan du lägga en skiva frukt eller en stor sked juice i pannan.
Ingrediensen kan också ersättas med citronsyra: en liten sked räcker.