HomeUncategorizedHur man lagar ägg i napolitansk stil: en enkel, men otroligt vacker...

Hur man lagar ägg i napolitansk stil: en enkel, men otroligt vacker och välsmakande maträtt

Vill du njuta av utsökt italiensk mat, men är inte redo att spendera pengar på dyra produkter?.

Det finns en väg ut! Koka ägg på napolitansk stil.

Rätten består endast av enkla och prisvärda råvaror, men är väldigt god.

Dessutom har skålen ett mycket aptitretande utseende: formar med napolitanska ägg kan säkert placeras på ett festligt bord.

Ett intressant recept delades av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti-nätverkets publikation inom matlagningsområdet, en kock och en bagare i fjärde klass.

Recept på ägg i napolitansk stil

Förbered flera cocotte makers i förväg.Detta är namnet på de små kärl som julienne serveras i.

Ta sedan en stor tomat, skär den på mitten, ta bort alla frön med en sked och skär de resulterande ’kopparna’ i kuber.

Lägg tomatbitarna i botten av cocotteskålarna, tillsätt lite salt, mald peppar och olivolja.

Nästa lager är en ganska tjock bit mozzarella.

Knäck sedan minst ett ägg i varje cocotte maker.Om du har tillräckligt med utrymme kan du lägga till ytterligare ett rått ägg.

Placera de fyllda behållarna i ugnen.Tillagningstiden bör vara 15 minuter.Temperatur – 200 grader.

Den färdiga rätten kan strö med en liten mängd riven ost och garneras med två eller tre skivor inlagd gurka.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna