HomeUncategorizedHur man förbereder gröna för vintern: ingen anledning att torka eller frysa

Hur man förbereder gröna för vintern: ingen anledning att torka eller frysa

Länge trodde man att det ideala sättet att förbereda färska örter för vintern var att frysa dem.Detta är ett bra alternativ om du har mycket ledigt utrymme i frysen.

Men erfarna hemmafruar torkar inte längre örter eller fryser dem ens..

Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur man förbereder aromatiska kryddor för vintern.

Du behöver:

  • dill – 100 gr.
  • persilja – 100 gr.
  • vitlök – 2-3 kryddnejlika.
  • salt (grovmalet) – 50 gr.
  • Hur man lagar mat

    1.Rena gröna måste hackas med en kniv eller hackas med en mixer.

    2.Vi passerar vitlöken genom en press och blandar sedan ihop ingredienserna.

    3.Täck en plåt med bakplåtspapper och lägg den beredda blandningen i den.

    4.Sätt ugnen i en förvärmd ugn på 150 grader Celsius och vänta tills fukten avdunstar från grönsakerna.

    5.När blandningen har svalnat, överför den till en skål, tillsätt salt och blanda med en mixer.

    När den är klar, överför blandningen till en burk med tättslutande lock.

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna