Linser kan utan tvekan betraktas som bland de hälsosammaste livsmedlen.
Det är en värdefull källa till vegetabiliskt protein av hög kvalitet och andra viktiga element.
Därför måste du lära dig att laga denna värdefulla baljväxt på rätt sätt.Vår tidnings expertkock Yulia Arkhipova uppmärksammar tre viktiga punkter.
Vad de består av
Ta hänsyn till variationen av linser
Vissa sorters linser passar bra till soppor och puréer eftersom de kokar snabbt och bra.Andra sorter håller formen bra och kan vara ett bra tillbehör.
Tillagningstiden beror på detta.
Skölj ur
För alla baljväxter är blötläggning en viktig del av tillagningsprocessen.Linser behöver inte blötläggas.
Den måste dock sköljas länge och noggrant.
Kryddor
Linser blir bara mer smakrika och livfulla om du kan välja bra kryddor.Asafetida, granulerad vitlök, peppar, gurkmeja, malen ingefära och curry är utmärkta alternativ.