Tomatpuré hjälper hemmafruar när de behöver förbereda en sås, förrätt eller kålrullar, samt en massa andra kulinariska mästerverk..
Det är inte så dyrt att du behöver spara på det, men när tomatskörden är bra kan du förbereda pastan i ditt hemkök..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i fjärde klassen, berättade för oss hur man förbereder tomatpuré.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Rena tomater måste skalas, sedan skäras och kärna ur med juice och frön tas bort.
2.För att förbereda pastan används endast fruktköttet av tomater, utan skalet.Det måste passeras genom en köttkvarn eller hackas med en mixer.
3.Den färdiga purén ska lämnas i en fin sil eller gasväv i flera timmar för att få bort överflödig fukt.
4.När du är klar, tillsätt hackad vitlök, kryddor och örter, blanda, häll i steriliserade burkar och förvara på en mörk och sval plats.