HomeUncategorizedHur man lagar köttbullar i marockansk stil: vad är speciellt med dem

Hur man lagar köttbullar i marockansk stil: vad är speciellt med dem

Köket i Marocko kan vara exotiskt, men det betyder inte att rätterna är svåra att tillaga..

Till exempel kan köttbullar enligt recept från marockanska kockar tillagas av vilken hemmafru som helst i hela det postsovjetiska utrymmet..

Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en fjärde klassens kock och bagare, berättade för oss hur man lagar krispiga marockanska köttbullar.

Du behöver:

  • malet kött (lamm) – 250-300 gr.
  • ägg – 2 st.
  • lök – 1 st.
  • potatis – 1 st.
  • salt och svartpeppar efter smak.
  • vegetabilisk olja för stekning.
  • färska gröna (persilja).
  • mjöl – 1/4 kopp.
  • Hur man lagar mat

    1.Potatisen måste skalas och kokas tills den är mjuk, sedan riven och blandad med köttfärs.

    2.Skala och finhacka löken, tillsätt den i köttfärsen.

    3.Hacka det gröna och lägg till beredningen tillsammans med det uppvispade ägget.

    4.Forma köttfärsen till bollar, platta till den lite för enkelhetens skull, panera i mjöl och du är redo att laga mat.

    5.Hetta upp vegetabilisk olja i en stekpanna och stek köttbullarna på båda sidor tills de är gyllenbruna.smaklig måltid!

    Tidigare berättade vi för dig vilka ’hemliga’ ingredienser du ska lägga till hackade kotletter.

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna