HomeUncategorizedBara mjöl och kokande vatten: vi lagar smördekor enligt ett recept från...

Bara mjöl och kokande vatten: vi lagar smördekor enligt ett recept från Uzbekistan – smaskigt ur ingenting

Gillar du att baka hemgjorda scones? Då är den här artikeln för dig..

Vi berättar ett recept på läckra smördegar med ingredienser som finns i varje hem.

Hur man gör smördegar

Så bakas smördeg i Uzbekistan.Du behöver mjöl, salt, socker och smör.

Häll 700 gram siktat mjöl i en skål, tillsätt en tesked socker och en tesked salt, blanda.

Häll i en halv liter kokande vatten och knåda degen.Den färdiga degen ska stå i 15 minuter.

Dela degen i 8 lika delar.Kavla ut en degboll till ett tunt lager, smörj med smör, strö över mjöl.

Vik degen till ett kuvert, pensla varje lager med smör och strö över mjöl.

Vi lägger arbetsstycket åt sidan, rullar ut den andra degbollen, smörj den med smör, strö den med mjöl, lägg det förberedda kuvertet i mitten, täck det med deg på båda sidor, smörj det med smör, strö det med mjöl, och bildar en kvadrat.

Resultatet blir fyra tjocka kakor.Kavla ut var och en igen tills den blir dubbelt så stor.

Lägg tunnbrödet i en stekpanna med smör och stek på svag värme, täckt, på båda sidor tills det är gyllenbrunt.Smörj varma tunnbröd med smör.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna