HomeUncategorizedSå att pannkakorna är höga, inte absorberar olja och inte är 'brödlika':...

Så att pannkakorna är höga, inte absorberar olja och inte är ’brödlika’: alla vet hur man steker, men inte alla är nöjda med dem

Många människor älskar pannkakor, och det finns många som gillar att steka dem, men ofta, tyvärr, är inte alla nöjda med resultatet av matlagningen..

Det finns tre knep som säkerställer att produkten har önskad höjd och tjocklek och inte låter den sätta sig och bli för tät..

Genom att följa dem kommer du garanterat att inte göra pannkakorna ’brödiga’, absorberande olja eller ’överkokta’.

Kocken Yulia Arkhipova, expert på kulinariska frågor vid onlinepublikationen BelNovosti, delade med sig av knepen med sådana förberedelser.

Första

Man ska inte tillsätta en massa ägg, annars får man istället för fluffiga något som påminner om mördegskakor.

Rekommenderas: inte mer än 1 ägg per 0,5-1 liter kefir eller mjölk.

Andra

Till skillnad från ägg älskar pannkakor smör.Men vi lägger det inte till stekpannan, utan till degen.

Du kan använda grönsaker, du kan använda grädde, såväl som helfet gräddfil.

Tack vare dessa ingredienser blir degen lätt och porös, och pannkakorna blir inte ’brödliknande’ och ’gummiaktiga’.

Andel: en matsked vegetabilisk olja per 0,5-0,7 liter vätska.

Tredje

Degen behöver jäsa.Låt stå i 10-15 till 30 minuter och stek sedan.

Och för att pannkakorna ska bli höga och med runda sidor ska du helt enkelt byta ut den tjockare degen.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna