Potatismos är mycket populärt bland gourmeter..
Och det är inget överraskande med detta: rätten är aptitretande, perfekt mättande och passar bra till kött och grönsaker..
Men puré har en allvarlig nackdel: att laga maten tar vanligtvis mycket tid.
Ett litet knep kan dock påskynda processen avsevärt.
Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och bagare i den fjärde kategorin, talade om ett intressant life hack med smör.
Hur man påskyndar beredningen av potatismos
Det kanske längsta steget i att skapa en maträtt är att koka potatisen.
Processen kan påskyndas.Först måste du skära den skalade knölen i små bitar, lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten (så att det bara täcker potatisbitarna: det ska inte vara mycket vätska).
De skalade och hackade grönsakerna ska ligga i kallt vatten i 5 minuter.
Därefter måste du sätta pannan på spisen, slå på brännaren och kasta en bit smör i skålen.
Den feta produkten smälter snabbt och skapar en film på vätskans yta, tack vare vilken potatisen blir klar mycket snabbt.Kanske om 8-10 minuter.
Därefter måste den kokta potatisen ’bearbetas’ med en mosare, blandas med mjölk och en extra portion smör.
Detta är det snabbaste sättet att förbereda puré.