HomeUncategorizedHur man lagar rödbetor på 15 minuter: det kommer att bli mer...

Hur man lagar rödbetor på 15 minuter: det kommer att bli mer välsmakande och saftigt än vanligt – ett intressant sätt

Vanligtvis är hemmafruar inte ivriga att börja koka rödbetor..

Denna process tar för mycket tid!.

Således kan värmebehandling av en stor rotfrukt pågå i 1,5-2 timmar.

Lyckligtvis finns det ett sätt att tillaga rödbetor väldigt snabbt.

För att grönsaken ska nå beredskap räcker det att hålla den i kokande vatten i bara en kvart.

Yulia Arkhipova, expert på Belnovosti-nätverkets publikation inom matlagningsområdet, en fjärdeklassig kock och bagare, talade om en intressant metod för att tillaga kokta rödbetor.

Hur man snabbt kokar rödbetor

Det är bättre att välja medelstora rotfrukter.De kommer att nå beredskap mycket snabbare än stora.Och medelstora rödbetor blir nog mer aptitretande.

Det första du ska göra är att tvätta grönsaken och ta bort det översta hudlagret med en svamp.Det finns inget behov av att ta bort svansen ännu.

I denna form ska rotfrukten läggas i en kastrull som står på spisen.Vid den tiden borde vätskan som hälls i behållaren redan bubbla.

Det finns ingen anledning att täcka skålen med ett lock.

Tillagningen av rödbetorna ska ta 15 minuter.Elden måste vara stark.

Nästa steg är detta: du måste byta ut det varma vattnet i pannan med mycket kallt vatten.Gärna iskall.

Poängen är att en kraftig temperaturförändring kommer att ’tvinga’ grönsaken att laga bättre: värmen ’överförs’ snabbt inuti rotfrukten.

Rödbetorna ska ligga i lågtemperaturvatten i 15 minuter.

Det är värt att betona att den ’varma-kalla’ metoden för att tillaga rotfrukter är bra inte bara för att det sparar mycket tid, utan också för att grönsaken blir mycket mer välsmakande och saftig än med standardtillagningsmetoden.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna